自考本科 网络教育 成人高考
手机网
微 信
主页 > 成考真题 > 学士学位 >

2021江西成人高考学士学位英语句型练习四

2021-03-16 10:34 江西成考网
以下是成人高考学士学位英语中重要句型考点,考生们在备考该门考试时可以作为备考冲刺资料。
英语状语从句单选

61.______ it is true that a student’s most important goal is to do well in his or her studies, it doesn’t need to be the only goal.

A. When B. As C. While D. Before

答案:C

考查状语从句的连接词。句意:尽管学生的重要任务是学习好,但它不是唯一的目标。

62.Do ____ you think is right, ______ difficulties you may have.

A. what; however B. that; whatever

C. whatever; whoever D. what; whatever

答案:D

考查宾语从句及状语从句。句意:不管你遇到了什么困难,做你认为正确的事。

63.He removed the tree ______ it was the best in the ground.

A. when B. if C. because D. as

答案:A

考查状语从句的连接词。句意:他在最好的时机把那棵树移栽到地上。

64.______ I am willing to go, I would like it better if you went.

A. How B. Where C. While D. If

答案:C

考查状语从句的连接词。句意:尽管我愿意去,但如果你去我更愿意。

65.—Your flight was quite late last night.

—Yes, it was midnight ______ our plane finally got to Jinan.

A. that B. when C. since D. until

答案:B

考查时间状语从句的连接词。此处是when引导时间状语从句,句意:我们的飞机最后到达济南的时候,已是午夜。

66.______ you are familiar with the author’s ideas, try reading all the sections as quickly as you possibly can.

A. Now that B. Ever since C. So that D. As long as

答案:A

考查状语从句的连接词。句意:既然你熟悉作者的意图,你就尽可能快的阅读所有的部分。

67.He shut the window with such force ______ the glass broke.

A.which B.that C.as D.when

答案:B

68.David Beckham suffered a serious injury this weekend ______ playing for AC Milan, and it appears the soccer star will miss the World Cup.

A.while B.if C.where D.whether

答案:A

69.______ the news, so far, has been good, there may be bad days ahead.?

A. When B. While C. If D. As

答案:B

70.______ he is the son of the boss, he started from the lowest position as a common employee.

A. Unless B. Since C. While D. As

答案:C

71.In my opinion, women can be ______ they want to be just like men, whether it is a pilot, an astronaut, or a general manager.

A. wherever B. whatever C. however D. whoever

答案:B

72.—Johnson, would you like to marry Ann and love her all your life, ______ she is young or old, or poor or rich?

—Yes, I do.

A. even if B. whether C. no matter D. however

答案:B

73.—I wonder how much you charge for your services.

—The first two are free ______ the third costs $30.

A.while B.until C.when D.before

答案:A

74.—Peter was so excited ______ he received art invitation from his friend to visit Chongqing.

A.where B.that C.why D.when

答案:D

75. Don’t you know, my dear friend, ______ it is your money not you that she loves?

A.who B.which C.that D.what

答案:C

76.Nancy enjoyed herself so much ______ she visited her friends in Sydney last year.

A. that B. since C. when D. where

答案:C

77.______ is often the case,he didn’t study hard and failed to pass the test.

A.What B.Which C.It D.As

答案:D

78.—When shall we go planting trees in the hill?

—______ it begins to rain, so they don’t need watering.

A. Not until B. While C. Till D. Unless

答案:A

79.I'll bring some medicine just ______ some of us get sick while travelling.

A.As if B.in case C.even though D.as long as

答案:B

80.He was scolded for not putting the things ______ they belonged.

A.which B.what C.that D.where

答案:C

距2021年成人高考还有
437
2021年成人高考考试时间
10月23,24日
江西成人高考报名咨询 江西成人高考录取查询
免费资料
微信关注
焦点排行更多
热门活动
+