自考本科 网络教育 成人高考
手机网
微 信
主页 > 成考真题 > 学士学位 >

2021江西成人高考学士学位英语句型练习三

2021-03-15 15:07 江西成考网
以下是成人高考学士学位英语中重要句型考点,考生们在备考该门考试时可以作为备考冲刺资料。
英语状语从句单选

41.______ I really don’t like art, I find his work impressive.

A. As B. Since C. If D. while

答案:D

考查让步状语从句的连接词。此处while意为:尽管。句意:尽管我不喜欢艺术,但我发现他的作品给我留下来深刻印象。

42. Nancy enjoyed herself so much ______ she visited her friends in Sydney last year.

A. which B. that C. where D. when

答案:D

考查when引导的时间状语从句。句意:去年当Nancy在悉尼拜访她的朋友的时候,她玩得很开心。

43.When ______ about the secret of his success, Steven Spielberg said that he owes much of his success and happiness _____ his wife and children.

A. asking; to B. asked; in C. asked; to D. asked; about

答案:C

考查状语从句的省略及短语的用法。第一空when asked about the secret of his success=when he was asked about the secret of his success。第二空考查短语owe sth to sb“把。。归功于。。。”。

44. From time to time a crocodile has snatched someone _______ he or she is even aware that the crocodile is there.

A. when B. until C. since D. before

答案:D

考查状语从句的连接词。句意:在人们不知道鳄鱼存在的时候,有时鳄鱼已经觉察到了他。

45._____the Internet is of great help, I don’t think it’s a good idea to spend too much time on it.

A. If B. While C. Because D. As

答案:B

考查状语从句的连接词。此处while意为:尽管。句意:尽管网络有很大的帮助,但我认为花费太多的时间上网不是个好主意。

46.______ unemployment and crime are high, it can be assumed that the latter is due to the former.

A. Before B. Where C. Unless D. Until

答案:B

考查状语从句的连接词。此处为where引导的地点状语从句,句意:失业和犯罪高的地方,我们可以推知后者源于前者。

47.— ______, he makes little progress.

— In that case, he should improve his method of study.

A. As he works hard B. Hard as he works C. He works as hard D. As hard he works

答案:B

考查as引导的让步状语从句。句意:虽然他很努力,但没什么进步。

48. How long is it ______ we last had a picnic together?

A. until B. before C. that D. since

答案:D

考查时间状语从句的连接词。根据一般过去时态可知用since。

49.The world is changing fast. I strongly believe that one will easily fall behind ______ he keeps on learning.

A. unless B. if C. when D. as

答案:A

考查条件状语从句的连接词。句意:一个人会很容易的落后除非他不停地学习。

50.______, the dancers practice hard to make their dreams come true.

A.Being disabled as they B.Although disabled they are

C.Disabled though they are D.As they are disabled

C考查让步状语从句。此处though相当于as,把形容词前提其他不变。

51.-- Have you got any particular plans for the coming holiday?

--- Yes. ______, I’m going to visit some homes for the old in the city.

A.If ever B.If busy C.If anything D.If possible

答案:D

考查状语从句的省略。原为if it is possible,此处it is被省略。

52.______ you want to remember its usage, you’d better make a sentence with the new word.

A. Unless    B. While    C. Now that    D. Even if

答案:C

考查状语从句的连接词。句意:既然你想记住这个新词的用法,你最好用它造个句子。

53.QQ, ______ you can chat with your friends, makes communication easy.

A.as B.which C.that D.where

答案:D

考查定语从句的连接词。此处QQ作为一个抽象的地点,其后是where引导的非限制性定语从句。

54.---It’s said that Williams will come to help us.

--- ______ we depend on him, we have to do most of the work ourselves.

A.No matter what B.However much C.Whatever D.However

答案:C

考查让步状语从句。句意:虽然我们什么都可以依靠他,但我们自己还必须做大部分的工作。

55.Criticism and self-criticism is necessary ______ it helps us to correct our mistakes.

A. so B. however C. therefore D. in that

答案:D

考查考查状语从句。此处in that是指在帮助我们改正错误方面。

56._____ you don’t lose heart, I’m sure you can pass the coming examination.

A. Unless B. As long as C. If not D. Although

答案:B

考查状语从句的连接词。句意:只要你不失去信心,我相信你能通过未来的考试的。

57.----Are my clothes too casual?

----No. You can go ______ you are.

A. as B. what C. that D. where

答案:A

考查状语从句的连接词。句意:你可以去你想去的地方。

58.---Did your father come back early last night?

---Yes. It was not yet eight o’clock ______ he arrived home.

A. before B. when C. that D. until

答案:B

考查时间状语从句的连接词。句意:当他到达家的时候,时间还不到8点。

59.---What are you going to do this afternoon?

---I will probably go for a walk ______ it stays fine.

A. unless B. so long as C. even if D. as if

答案:B

考查条件状语从句的连接词。句意:只要天气好,我会去散步。

60.How can you expect him to make any progress ______ you never give him a chance to have a try?

A. when B. unless C. even though D. until

答案:A

距2021年成人高考还有
331
2021年成人高考考试时间
10月23.24日
江西成人高考在线报名 江西成人高考录取查询
免费资料
微信关注
焦点排行更多
热门活动
+