自考本科 网络教育 成人高考
手机网
微 信
主页 > 成考真题 > 学士学位 >

2021江西成人高考学士学位英语句型练习一

2021-03-15 14:40 江西成考网

以下是成人高考学士学位英语中重要句型考点,考生们在备考该门考试时可以作为备考冲刺资料。
英语状语从句单选

1.______ there is going to be a policy change ______ of those things is going to change.

A. Unless; few B. Until; few C. Unless; none D. Until; none

答案:C

【解析】本题考查特殊句式,建议从第二空用排除法,这里的谓语形式为单数,所以排除

2.China won't be a fast-growing but fragile country. It has to develop it's military strength in order to make any power think twice ______trying to offend China's key interests.

A. before B. when C. while D. until

答案:A

3. Some people create jobs, foster excitement and basically make the system work. They see possibilities ______ others see only problems.

A. that B. what C. which D. where

答案:D

4. —What a terrible mistake! I'm finished!

—Don't lose heart! Get up ______ you fell.

A.where B.when C.unless D.until

答案:A

5. I think you should complain— ______, of course, you are happy with the way things are.

A.if B.unless C.as D.because

答案:B

6. ______ you call me to say you’re not attending my birthday party, I’ll see you at it.

A.Whether B.Though C.Until D.Unless

答案:D

7. — Peter told me he wanted to come with us. Is it OK for you?

— I don’t mind ______ he pays for his meals.

A. as far as B. as well as C. as long as D. as soon as

答案:C

8. You are certain to live your dream ______ you make great efforts and lay emphasis on improvements in efficiency.

A. on condition that B. as far as C. even though D. in case

答案:A

9. Problems relating to people’s livelihood(民生)have been the focus of the govemment,especially ______ Premiel Wen Jiabao included them in his governmentwork report last year.

A.when B.if C.since D.until

答案:C

10.一I’m going to the post office.

一 ______ you’re there,Can you get me some stamps?

A.As B.While C. Because D.If

答案:B

11.一Shall we go out for a walk?一I’m afraid not.We can’t go out ______ our work is being done.

A.before B.until C.as D.after

答案:C

12. These examples show that all individuals,______ they are rich or poor, should be responsible ______ they are involved in law.

A.if; when B.if; as long as C.whether; as long as D.whether; since

答案:C

13.—Though it is 30 years we last met, I still remember the scene ______ we got separated on a rainy day.

A.before; where B.before; which C.since; when D.since; where

答案:D

14. Never believe anything ______ any other person has believed it. Use your own head.

A.that B.when C.because D.once

答案:C

15.______,I have to put i t away and focus my attention on study this week.

A.However the novel is amusing B.No matter amusing the story is

C.However amusing the story is D.No matter how the story is amusing

答案:C

16. The UN officials say it could be many weeks and even months ______ a deal is reached.

A.before B.after C.when D.as

答案:A

17.What an unforgettable experience!I’11 write down ______ it is still fresh in my memory.

A.since B.after C.while D.until

答案:C

18. ______ I catch a cold, I have pain in my back.

A.Every time B.ThoughC.Even D.Where

答案:A

19.一Do you think the weather will be all right this summer?

—No, ______ we’re lucky. The newspaper says it’ll be very hot anyway.

A. if B. though C. unless D. as

答案:A

20. We felt excited so much ______ we saw the Status of Liberty in America last year.

A.mat B.which C.when D.while

答案:C

距2021年成人高考还有
437
2021年成人高考考试时间
10月23,24日
江西成人高考报名咨询 江西成人高考录取查询
免费资料
微信关注
焦点排行更多
热门活动
+