自考本科 网络教育 成人高考
手机网
微 信
主页 > 成考真题 > 学士学位 >

2021江西成人高考学士学位英语模拟试题二

2021-03-11 15:06 江西成考网
以下是成人高考学士学位英语模拟试题,考生们在备考改门考试时可以作为备考从此冲刺资料。

2021年成人英语考试模拟试卷二

I. 词汇与结构 (Vocabulary and Structure) 20%

Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

1) The hall has a __ for more than 800 people.

A. capability B. capacity C. breadth D. apparatus

2) This law __ the number of accidents caused by children running across the road when they get off the bus.

A. intending to reduce B. intended reducing

C. intends reducing D. is intended to reduce

3) They __ yesterday because of a trifle.

A. fell out B. fell behind

C. fell through D. fell in with

4) Mrs. Lackey was awakened by the ringing of the bedside phone 12 hours after her

husband’s boat had been __.

A. wrecked B. decayed

C. collapsed D. fired

5) If he had worked harder, he ___ the exams.

A. must have got through B. would get through

C. would have got through D. could get through

6) He is working hard for fear that he __ .

A. should fall behind B. fall behind

C. may fall behind D. would fall behind

7) If each manager makes his usual speech, the meeting will be _B_ for forty-five minutes.

A. expanded B. prolonged C. delayed D. exceeded

8) We should be delighted to __ a member of the institute.

A. have you to become B. have you become

C. having you become D. having you to become

9) __ adequate preparations, they thought it better to postpone the excursion till next week.

A. Not to have made B. Not making

C. Not having made D. Having not made

10) Since the couple could not ___ their differences, they decided to get a divorce.

A. reconcile B. comply C. coincide D. resign

11) China and the United States are __ the third and fourth largest country in size in the world.

A. separately B. similarly

C. especially D. respectively

12) I ____ a parcel several days ago. You are expected to receive it in a week.

A. sent for B. sent off

C. sent in D. sent away

13) ___ she wondered if she had made a mistake.

A. Not until long afterwards that

B. It was not until long afterwards that

C. Not long until afterwards

D. It was long afterwards until

14) When her own studying was done, she tried to read __ of his books was not in use.

A. whichever B. which C. that D. what

15) After seeing the movie, __ .

A. the book was read by him

B. the book made him want to read it

C. the reading of the book interested him

D. he wanted to read the book

16) Through long power lines electricity goes _ .

A. to the place needed B. there it is needed

C. where it is needed D. which it is needed

17) You’d better take your umbrella with you _ it rains.

A. in the case of B. in no case

C. in case D. in any case

18) Staying in a hotel costs __ renting a room in a dormitory for a week.

A. twice as many as B. as much twice as

C. twice as much as D. as much as twice

19) I __ what he said.

A. hardly could believe B. could hardly believe

C. could believe hardly D. believe hardly

20) It’s not polite to __ when people are talking.

A. break into B. break in

C. break up D. break down

21) Were it not for friction, we __ to walk on this earth of ours.

A. would not be able B. should not have been able

C. were not able D. are not able

22) Neither my brother nor I __ playing chess.

A. enjoy B. enjoys C. are enjoying D. have enjoyed

23) It is the first time that he has been to Shanghai, ____?

A. isn’t he B. isn’t it C. hasn’t he D. hasn’t it

24) With ____ winds, a sailing ship could outrun a steam ship.

A. profitable B. advantageous

C. beneficial D. favorable

25) The peasants are in high spirits because another rich harvest is __ .

A. at sight B. out of sight C. in sight D. by sight

26) Pick me up at 8. I ___ my bath by then.

A. will have had B. will be having

C. can have had D. may have

27) We had plenty of bread, so I ____ a loaf.

A. needn’t have bought B. didn’t need buy

C. needn’t buy D. needn’t to have bought

28) Dams ___ for centuries in different parts of the world.

A. had been built B. have been built

C. was being built D. were building

29) The permission that was needed to build the roads ___.

A it will be granted B. was being granted

C. was granted D. have been granted

30) On special ___ we usually go to an expensive restaurant.

A. occasions B. times C. vacations D. chances

31) She was so annoyed that she felt like ___ with him.

A. to argue B. arguing

C. to have argue D. having argued

32) I am afraid I haven’t got time to __ the matter right now.

A. go into B. look for C. turn over D. clean out

33) ___ like a million and a half dollars had been expected to guarantee their security.

A. Nothing B. Anything C. Everything D. Something

34) He has __ on his farm.

A. 20 head of cattles B. 20 heads of cattles

C. 20 heads of cattle D. 20 head of cattle

35) The red __ is quite popular with fashionable girls this year.

A. blouse B. bloom C. blossom D. block

36) Tom is _____ clever, but his brother is __ stupid.

A. fairly/rather B. rather/fairly

C. rather/quite D. quite/fairly

37) She is well known ____ .

A. not only her kindness but also her understanding

B. not only for her kindness but also her understanding

C. for not only her kindness but also for her understanding

D. not only for her kindness but also for her understanding

38) We could not pull apart two plates which ____ a vacuum.

A. removed B. substituted C. enclosed D. replaced

39) My cat would not have bitten the toy fish, ___ it was made of rubber.

A. if she has known B. she should have known

C. if she knew D. had she known

40) The company ____ a rise in salary for years, but nothing has happened yet.

A. is promised B. is promising

C. has been promising D. promised

II. 辨别错误 (Error Identification) 10%

Directions: There are 10 sentences in this part. For each sentence there is one error among the four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that indicates the error. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

41) The treaty, which the OECD hopes to be drafted by the end of the year, would need to be

A B

backed by new laws in each member country, criminalizing bribery abroad.

C D

42) Without the fundamental discoveries and understanding provided by science,

A

technology would be a hit-or-miss affair, lacking direction and making a little progress.

B C D

43) 58 percent of people were asked thought that the advertising of tobacco and alcohol

A B C

should be banned.

D

44) While the general public tend to agree that animals should be treated well, most people

A B

are unlikely to give up eating meat or wear clothes made of leather and wool.

C D

45) Having been practiced for so long, the New York baseball team stands a chance of

A B C D

winning the World Series this year.

46) The action of market forces means that the price of something goes up if the demand

A B C

for it rises and the supply available remain constant.

D

47) Faced with the possibility of a water shortage during the summer months, Beijing has

A B

asked their citizens to limit their use of water.

C D

48) The new form of lively, interactive software is that could finally turn the computer

A B

into the high-tech-learning tool as it was always expected to be.

C D

49) With cars, many people are now able to enjoy their leisure time to the full by making a

A B

trip to the countryside or seaside at weekends instead of confined to their immediate

C D

neighborhood.

50) The size and visibility of a big company usually assures unwanting attention, and

A B

labor activists pile on, in part, to help boost union membership by taking on a giant.

C D

III. 完形填空 (Cloze) 15%

Directions: There are 15 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D) below the passage. You should choose the one that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

One crossing of the Atlantic is very much like another; and people who cross it frequently do not make the voyage for the 51 of its interest. Most of us are quite happy when we feel tired enough to go to bed and pleased when the journey 52 . On the first night this time I felt especially lazy and went to bed 53 earlier than usual. When I arrived in my cabin, I was surprised 54 that I was to have a companion during my trip. I expected 55 but there was a suitcase 56 mine in the opposite corner. I wondered who he could be and what he would be like. Soon afterwards he came in. He was the sort of man you might meet ___57_ , except that he was wearing 58 good clothes that I made up my mind that we would not get on well together 59 and did not say a single word to him.

I suppose I slept for several hours because when I woke up it was the middle of the night. I felt cold but covered 60 as well as I could and tried to go back to sleep. Then I realized that a draught was coming from somewhere. I got up 61 the door but found it already locked from the inside. The cold wind was coming from the window opposite. I crossed the room and 62 the moon shone through it on to the other bed. __63__ there. It took a minute or two to 64 the door myself. I realized that my companion 65 through the window into the sea.

51) A. reason B. motive C. cause D. sake

52) A. is achieved B. finish C. is over D. is in the end

53) A. quite B. rather C. fairly D. somehow

54) A. for seeing B. that I saw C. at seeing D. to see

55) A. being lonely B. to be lonely C. being alone D. to be alone

56) A. like B. as C. similar D. the same that

57) A. in each place B. for all parts C. somewhere D. anywhere

58) A. a so B. so C. such a D. such

59) A. whoever he was B. whoever was he

C. however he was D. however was he

60) A. up me B. up myself

C. up to myself D. myself up

61) A. to shut B. for shutting

C. in order that I shut D. so as for shutting

62) A. while doing like that B. as I did like that

C. as I did so D. at doing so

63) A. It was no one B. There was no one

C. It was anyone D. There was anyone

64) A. remind to lock B. remember to lock

C. remind locking D. remember locking

65) A. had to jump B. was to have jumped

C. must have jumped D. could be jumped

Key

51. D. 52. C. 53. B. 54. D.

55. D. 56. A. 57.D. 58. D.

59. A. 60. D. 61. A. 62. C.

63. B. 64. D. 65. C.

IV. 阅读理解 (Reading Comprehension) 30%

Directions: There are three reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choicer and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage 1

Tom, at 53, was a very successful man. He had worked up a first class business, married a charming woman and built himself a good house in the London suburbs, that was neither so modern, nor so conventional . He had good taste. His son, Bob, 19, was doing well at Oxford; his daughter, April, aged 16, who was at a good school, had no wish to use make-up or wear low dresses. She still considered herself too young for these things. Yet she was happy, affectionate and thoroughly enjoyed life. All the same, for some time, Tom had been aware that he was working hard for very little. His wife gave him a quick kiss in the morning when he left for the office and, if she was not at a party, a quick kiss in the evening when he came home. It was obvious her life was completely filled with the children, her clothes, with keeping her figure slim, with keeping the house clean and smart, with her charities, her tennis and her friends, and parties.

The children were even busier – the boy with his work, and with his own friends, the girl with hers. They were polite to Tom but if he came into the room when they were entertaining a friend there was at once a feeling of constraint. Even if they were alone together, he saw that when he came upon them they were slightly embarrassed and changed the subject of their conversation. Yet they didn’t seem to do this when they were with their mother. He would find them all three, for instance, laughing at something, and when he came in they would stop laughing and stare at him.

66) From the passage we understand that Tom was _________ .

A. a successful business man who lived in a town

B. not very successful but lived in a nice house

C. was a builder who lived in the suburbs

D. was a successful man who had built his own house

67) What does the writer tell us about Tom’s daughter, April? 

A. She was too young to enjoy life.

B. She was happy and loved life.

C. She was very sophisticated.

D. She was good at school.

68) Tom knows his wife is not very interested in him because ________ .

A. she is always doing housework

B. she pays him no attention except to kiss him sometimes

C. she is always playing tennis

D. she is only interested in clothes and make-up

69) How did the children behave towards Tom when they were with friends?

A. They were pleased and informal.

B. They were rude and formal.

C. They were polite and embarrassed.

D. They were polite and relaxed.

70) What do the family often do when Tom comes into the room?

A. They start laughing and look at him.

B. They stop talking and look embarrassed.

C. They start talking and laughing.

D. They stop laughing and look at him.

Passage 2

Normally a student must attend a certain number of courses in order to graduate, and each course which he attends gives him a credit which he may count towards a degree. In many American universities the total work for a degree consists of thirty-six courses each lasting for one semester. A typical course consists of three classes per week for 15 weeks: while attending a university a student will probably attend four or five courses during each semester. Normally a student would expect to take four years attending two semesters each year. It is possible to spread the period of work for the degree over a longer period. It is also possible for a student to move between one university and another during his degree course, though this is not in fact done as a regular practice.

For every course that he follows a student is given a grade, which is recorded, and the record is available for the student to show to prospective employers. All this imposes a constant pressure and strain of work, but in spite of this some students still find time for great activity in student affairs. Elections to positions in student organizations arouse much enthusiasm. The effective work of maintaining discipline is performed by students who advise the academic authorities. Any student who is thought to have broken the rules, for example, by cheating has to appear before a student court. With the enormous number of students, the operation of the system does involve a certain amount of activities. A student who has held one of these positions of authority is much respected and it will be of benefit to him later in his career.

71) Normally a student would at least attend _______ classes each week.

A. 36 B. 20

C. 12 D. 15

72) According to the first paragraph an American student is allowed

____ .

A. to live in a different university

B. to take a particular course in a different university

C. to live at home and drive to classes

D. to get two degrees from two different universities

73) American university students are usually under pressure of work

Because ________.

A. their academic performance will affect their future careers

B. they are heavily involved in student affairs

C. they want to observe university discipline

D. they want to run for positions of authority

74) Some students are enthusiastic for positions in student organizations

Probably because _____.

A. they hate the constant pressure and strain of their studies

B. they will then be able to stay longer in the university

C. such positions help them get better jobs

D. such positions are usually well paid

75) The student organizations seem to be effective in _______.

A. dealing with the academic affairs of the university

B. ensuring that the students observe university regulations

C. evaluating students’ performance by bringing them before a court

D. keeping up the students’ enthusiasm for social activities

Passage 3

We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experiences are enriched. We feel that there are many disadvantages in grading pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic abilities. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

In our classrooms, we work in various ways. The pupils often work in groups: this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, and to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teacher.

Sometimes the pupils work in pairs; sometimes they work on individual tasks and assignments, and they can do this at their own speed. They also have formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this efficiently. An advanced pupil can do advanced work: it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

76) In the passage the author’s attitude towards “mixed-ability teaching” is ______.

A. critical B. questioning C. approving D. objective

77) By “held back” ( line 1) the author means “________”.

A. made to remain in the same classes

B. forced to study in the lower classes

C. drawn to their studies

D. prevented from advancing

78) The author argues that a teacher’s chief concern should be the development of the student’s ______.

A. personal qualities and social skills

B. total personality

C. learning ability and communicative skills

D. intellectual ability

79) Which of the following is NOT MENTIONED in the third paragraph? 

A. Group work gives pupils the opportunity to learn to work together

with others.

B. Pupils also learn to develop their reasoning abilities.

C. Group work provides pupils with the opportunity to learn to be

capable organizers.

D. Pupils also learn how to participate in teaching activities.

80) The author’s purpose in writing this passage is to _______.

A. argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class

B. recommend pair work and group work for classroom activities

C. offer advice on the proper use of the library

D. emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching

V. 英汉翻译 (English-Chinese Translation)15%

Directions: In this part there are five sentences for you to translate into Chinese. Then write the translation on the Answer Sheet.

81) I smoke a lot more heavily than I used to.

A:我现在抽烟抽得比过去厉害的多了。

82) In the 1880s the United States was a land sharply divided between the immensely wealthy and the very poor.

A:在十九世纪八十年代,美国是个极富和超贫分明的国家。

83) Some plants are so sensitive to pollution that they can only survive in a perfectly clean environment.

A:有些植物对污染很敏感,他们只有在极其洁净的环境下生存。

84) Social support consists of the exchange of resources among people based on their interpersonal ties.

A:社会支持包括基于他们的人际纽带的资源的交换。

85) At this workshop, we are merely going to present some of the problems that have come up in our economic development, and then leave it to the experts to find out causes and work out solutions.

A:在这次研讨会上,我们将仅仅提出在经济发展过程中出现的若干问题,然后由专家去发现问题的症结并寻找解决问题的方案。

VI. 写作(Writing)10%

Directions: For this part, you are allowed twenty (20) minutes to write a composition on the topic No Pains, No Gains. You should write 100-120 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:

1. 不努力就不能完成伟大事业。

2. 勤奋是成功的关键因素。

3. 懒惰导致的恶果。

距2021年成人高考还有
416
2021年成人高考考试时间
10月23,24日
江西成人高考报名咨询 江西成人高考录取查询
免费资料
微信关注
焦点排行更多
热门活动
+